Nieuws - Rijscholen Meppel e.o.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Problematiek rotonde-kruising Berggierslanden         
 
Maandagavond een bijeenkomst van het wijkplatform Koedijkslanden, Berggierslanden en Slingenberg bijgewoond omtrent de verkeerssituatie tussen de Koedijkslanden en de Berggierslanden. Zijnde de rotonde in de Europalaan en de situatie rondom het kruispunt Rembrandtlaan-Randweg.
Er waren omtrent 50 personen aanwezig waaronder de wethouder en verkeerskundige van de gemeente, de politie, Veilig Verkeer Nederland en de wijkregiseur.
Omtrent de rotonde weinig problemen. Deze is aangelegd in de trant en ideeen van het SWOV. In het fietspad vanaf de Berggierslanden is een bocht gemaakt om de snelheid te remmen.
Aan het eind van de avond bleek dat de bewoners dit een prima situatie vonden, maar verzochten wel aan de vrachtauto chauffeurs om niet ter stoppen, en net als ons (rijscholen) de voorrang op de juiste manier behandelden, waardoor de fietsende kinderen wisten waar ze aan toe waren.
 
Situatie Rembrandtlaan.
Veel problemen, veel bijna aanrijdingen, maar nog nooit een aanrijding gemeld.??
Na afloop veel ideeen, van het fietspad verleggen, verhogen, verkeerslichten, klaar over’s, en vooral verantwoordelijkheid bij de ouders,  gebruik fietstunnel Westerstouwe.  Het betreft een periode van ongeveer 20 minuten van 08.10-08.30 uur. Dan is er ook veel overlast.
Kortom aan het eind van de avond kwamen twee punten naar voren
1.      Prioriteit van de fietsers beeindigen (einde voorrang)
2.      Zelfbewust worden bij de gebruikers, eerder vertrekken en verantwoordelijkheid.
3.      Meer gebruik maken van de fietstunnel
 
 
Geld bij de gemeente is er niet dus er moest gezocht worden naar een goedkope oplossing. Wij dachten dat dit een goedkope oplossing was. Dus afwachten wat er te gebeuren staat.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu